Loading...
 • Brochure Heeft u een vraag?
 • Aanmelden nieuwsbrief Subsidie mogelijkheden Cursuskalender
Workshop wijzigingen NEN-normen BMI/OAI

Workshop wijzigingen NEN-normen BMI/OAI

“Als de brand nog klein is kun je hem nog makkelijk blussen”

Waarschijnlijk worden per 1 januari 2019 de nieuwe CCV-schema’s gepubliceerd, en start de overgangstermijn van drie maanden. Dat heb je ongetwijfeld vernomen. Alle nieuwe normen voor brand, ontruiming en functiebehoud zijn dan van kracht en dus ook aangepaste formulieren en werkwijzen. Dat is kort dag!

Wat is de laatste stand van zaken? Op 19 juni jl. zijn de aangepaste CCV-certificatieschema’s goedgekeurd door het College van Belanghebbenden. De volgende stap was dat de aangepaste schema’s zijn aangeboden aan de Raad voor de Accreditatie voor goedkeuring. Bij goedkeuring is de streefdatum van het CCV voor het invoeren van de aangepaste schema’s 1 januari 2019.

Het nieuwe schema heeft grote voordelen voor u immers de afdracht aan het CCV wordt verlaagd en het aantal steekproeven wordt verlaagd. En daarmee worden de steekproefkosten ook lager! Maar, de normtechnische veranderingen zijn legio.

Wel, wij brengen je in 2 lesdagen volledig op de hoogte van die wijzigingen. De eerste lesdag behandelen we de wijzigingen van de normen van de brandmeldinstallatie en de ontruimingsalarminstallatie. We kijken daarbij ook naar de te gebruiken formulieren en de mogelijkheden voor het genereren van extra omzet.

Tijdens de tweede lesdag behandelen we de praktijkrichtlijn betreffende functiebehoud. We gaan daarbij niet alleen in op de wijzigingen maar ook op de dimensionering van voedingskabels met functiebehoud en het gebruik van de formulieren.

Deze workshops zijn ook apart te volgen:

Deze opleiding is bestemd voor

Iedereen die in de praktijk werkt met o.a. de volgende normen:

 • NEN 2535:2009/2010
 • NEN 2575:2012/2013
 • NEN 2654-2:2018
 • NEN 2654-1:2015
 • NPR 2576:2018

Tijdens de workshop krijg je

 • Uiteraard krijgt u onze inmiddels beroemde samenvattingen van de betreffende normen en de richtlijn.
 • Modellen van een aantal formulieren die bij de behandelde stof aan de orde komen.
 • En, na afloop kun je met de docenten doorpraten over de gevolgen voor jouw organisatie onder het genot van een drankje en een Harderwijks visje. Tevens ontvang je dan het bewijs van deelname.

Kosten

Meld je je aan voor de gehele workshop (beide dagen) dan bedraagt de cursusprijs totaal € 400,–. De kosten voor het volgen van één van de workshop bedragen € 250,-- ex. BTW.

Benodigdheden

De normen zijn online te bestellen bij www.nni.nl.

 • Incompany

  Wanneer de opleiding incompany bij u op locatie wordt gehouden, dient de lesruimte aan bepaalde eisen te voldoen. De ruimte moet minimaal voorzien zijn van een projectiescherm of wand met beamer, flip-over en tafels van minimaal 80x80 cm in klassikale of U-opstelling. De bijbehorende laptop wordt verzorgd door onze docent.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Op al onze producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.