Loading...
  • Heeft u een vraag? Aanmelden nieuwsbrief

Sturing op platformlift

20-03-2018

Wij hebben een installatie vernieuwd in een pand en daar is een platformlift aanwezig. De bewakingsvorm is volledig en dat er een melder in de lift moet komen is mij helder. Alleen de sturing van zo’n platvorm lift is mij onduidelijk.

Om de lift te bedienen moet je deze aan de binnenzijde de knop vast blijven houden om te stijgen of te kunnen dalen. Moet er op een platformlift een sturing worden gemaakt? Hierover kan ik nergens informatie over vinden en kunnen jullie mij misschien duidelijkheid hierover geven? Volgens het inspectiebureau zou er een sturing op moeten, maar ik wil er toch nog wat info over in winnen.

(Brand)Veiligheid & Opleidingen

De doelstelling van detectie in de liftschacht/liftmachinekamer is het bewaken van de ‘technische ruimte’. Indien daar dus detectie plaatsvindt gaat de lift ook naar de hoofdstopplaats.

In dit geval is er denk ik sprake van een hydraulische lift waarbij de pomp wordt bediend door de schakelaar in de liftkooi. Het enige dat moet gebeuren is dus het bewaken van de liftmachine (normaliter op het laagste niveau) met een melder. Vervolgens moet de leverancier van de lift een sturing aanbrengen om na commando van de BMC de lift te laten zakken naar het niveau van toetreding brandweer. Dit is dus feitelijk een overbrugging van de schakelaar in de liftkooi met stand naar beneden.