Loading...
  • Heeft u een vraag? Aanmelden nieuwsbrief

ProjecteringsDeskundige Ontruimingsalarminstallatie type A & B

De opleiding ProjecteringsDeskundige Ontruimingsalarminstallaties type A en type B van (Brand-)Veiligheid & Opleidingen leidt de cursist op om de betreffende ontruimingsalarminstallatie te kunnen ontwerpen volgens de projecteringsregels van de NEN 2575. De ontruimingsalarminstallaties zijn in te delen in twee groepen:

  • Type A (PDO-A): de gesproken woordinstallaties, waar de ontruiming via een gesproken boodschap plaats vindt;
  • Type B (PDO-B): de Slowwhoop-installaties, hierbij wordt gebruik gemaakt van alleen een toonsignaal.

Zit er dan veel verschil in deze twee opleidingen? Nee. Deze twee opleidingen worden bij ons gelijktijdig gegeven, met het verschil dan de Type A cursisten 2 dagen extra les krijgen waarin het maken van geluidsberekeningen wordt behandeld. Dit resulteert vervolgens dat de type A cursisten bij het behalen van het examen 2 diploma's ontvangen, namelijk zowel het type A als het type B diploma.

De ProjecteringsDeskundige Ontruimingsalarminstallaties type A opleidingen wordt in 7 dagen gegeven, waarnaast de type B opleidingen in 5 dagen wordt afgenomen.

Doelgroep

(Brand-)Veiligheid & Opleidingen verzorgt deze opleiding voor medewerkers van architecten- en ingenieursbureau’s en van installatie-, branddetectie- en ontruimingsalarmbedrijven die betrokken zijn bij het ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden van ontruimingsalarminstallaties. Om de opleiding goed te kunnen volgen adviseren wij dat deelnemers in het bezit zijn van het diploma projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties.

Examen

De cursus Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallaties type A en type B kunnen optioneel aansluitend met een examen door ExamenBureau Installatietechniek worden afgenomen. Na inschrijving zal een voorstel datum worden doorgegeven.