Loading...
 • Direct inschrijven Heeft u een vraag?
 • MBO
 • Contactonderwijs

  Harderwijk

 • Herkansings-regeling

  Twijfel je over deze opleiding? Bekijk onze

 • Aanmelden nieuwsbrief Subsidie mogelijkheden Cursuskalender
Opleiding Technicus Beveiligingssystemen (TBV)

Opleiding Technicus Beveiligingssystemen (TBV)

De opleiding TBV van BVO is een volledige opleiding voor wat betreft de theorie zowel als voor de praktijk. Met het diploma Technicus Beveiligingssystemen (TBV) heeft u voldoende kennis om een beveiligingsplan op te stellen voor objecten uit alle beveiligingsklassen (1 t/m 4). Deze opleiding is bestemd voor de technisch beheerder/ontwerper van (VEB/BORG) Beveiligingsbedrijven en adviseurs/ontwerpers van architecten/ingenieursbureaus en verzekeraars.

Inhoud opleiding

Tijdens de opleiding TBV worden, naast voorschriften en regelgeving, o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Toepassen van de VRKI naar een volledig advies voor de klant;
 • Kennis van de verzekerings- en preventie-aspecten
 • Kennis van de te nemen/te adviseren organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen;
 • Kennis van de optionele beveiligingsmaatregelen waaronder toegangscontrole en video surveillance systemen.

Vooropleiding

Van de Technicus Beveiligingssystemen wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare ervaring in de elektrotechniek (WEB Elektrotechniek niveau 3). Daarnaast gaan we er van uit dat de cursist in het bezit is van een diploma Monteur Beveiligings-systemen (MBV) of een certificaat van het theorie examen MBV. Beide mogen niet ouder dan 2 jaar zijn.

Indien deze toch ouder is dan 2 jaar volstaat ook een werkgeversverklaring. Hierin moet dan worden aangegeven dat de cursist voldoende actuele en parate kennis heeft van en werkzaam is in het vakgebied van Monteur Beveiligingssystemen.

Benodigdheden

Voor deze opleiding is een Hirschmann Tekensjabloon HAL 4503 voor beveiligingsblokschema, potlood, gum en de juiste fineliners en/of stiften voor het eerder genoemd sjabloon nodig.

Uitvoering

Deze opleiding wordt gegeven in 7 lesdagen met één dag per week.

Examen

Het examen, bij ExamenBureau Installatietechniek, bestaat uit twee onderdelen. Eerst het theorie-examen bestaande uit 50 MC-vragen, dat wordt afgenomen op het einde van de 7e lesdag. Bij een voldoende resultaat van het theorie-examen ontvangt u van het examenbureau 2 praktijk opdrachten waarvoor u een maand/5 weken de tijd krijgt om deze te maken en in te sturen naar het examenbureau. Bij een voldoende beoordeling van de werkstukken wordt u uitgenodigd voor de mondelinge verdediging van de gemaakte werkstukken. Bij een voldoende resultaat ontvangt u het diploma ‘Technicus Beveiligingssystemen’. Met het behalen van het diploma TBV wordt voldaan aan de voorwaarden van de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR).

Kosten

De kosten voor het volgen van de opleiding TBV bedragen €1.400,- exclusief BTW en examen. De kosten voor het volledige (theorie en praktijk) examen bij ExamenBureau Installatietechniek zijn €505,- exclusief BTW.

Examen

De cursus Technicus Beveiligingssystemen kan aansluitend met examen door ExamenBureau Installatietechniek worden afgenomen. Na inschrijving zal een voorstel datum worden doorgegeven.

 • Contactonderwijs

   Voor deze opleiding geldt onze .

  Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Op al onze producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.