Loading...
  • Direct inschrijven Heeft u een vraag?
  • MBO
  • Contactonderwijs

    Harderwijk

  • Examentraining open vragen

    Aankomende data

    Examentraining project opdracht

    Aankomende data

    Examentraining meerkeuzevragen

    Aankomende data

  • Herkansings-regeling

    Twijfel je over deze opleiding? Bekijk onze

  • Aanmelden nieuwsbrief Subsidie mogelijkheden Cursuskalender
Opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties

Opleiding Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties

Doel van de opleiding

De deelnemers van de opleiding Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties (ODB) bij (Brand-)Veiligheid & Opleidingen zijn na afronding van het programma in staat om zelfstandig en volgens de voorschriften een brandmeldinstallatie periodiek te inspecteren, onderhouden en reparaties uit te voeren. Daarnaast kan de onderhoudsdeskundige de activiteiten van een beheerder BMI/OAI controleren en evalueren.

Het CCV-certificatieschema “Onderhouden brandmeldinstallaties”, vereist dat brandmeldinstallaties worden onderhouden door een daartoe opgeleide “Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties”, die moet beschikken over het bijbehorende diploma. De cursus “Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties” leidt op voor dit diploma.

Inhoud opleiding

Tijdens de opleiding onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties worden naast de taken en functie van de onderhoudsdeskundige en de werking van de brandmelders en brandmeldinstallaties de volgende zaken behandeld:

  • het verschijnsel brand en uitbreiding en oorzaken van brand
  • normen en wetten, beoordeling brandrisico’s, brandveiligheidsinstallaties en de relatie naar beheerder en BHV
  • NEN 2535:2017; brandmeld techniek, projectering en installatietechniek
  • NEN 2654-1+C1:2018; controle en onderhoud
  • examentraining

Tijdens het laatste twee lesdagen examentraining worden er proefexamens onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties geoefend, waarna de cursist een goed beeld heeft hoe hij/zij ervoor staat.

Doelgroep

De opleiding Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties is bedoeld voor medewerkers van (erkende) onder­houdsbedrijven die verantwoordelijk zijn voor het zelfstandig inspecteren, controleren en repareren van brandmeldinstallaties. Van de onderhoudsdeskundige wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek (MTS of TSI) diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare langdurige ervaring in het aanleggen van brandmeldinstallaties. Deze opleiding kan ook als vervolg op de opleiding Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties gevolgd worden.

Meer informatie over de opleidingsduur, de kosten, benodigdheden en het examen is te vinden in onze brochure.

Examen

De cursus Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties kan aansluitend met examen door ExamenBureau Installatietechniek worden afgenomen. Na inschrijving zal een voorstel datum worden doorgegeven.

Vervolgopleidingen

De volgende opleidingen kunnen als vervolgopleidingen worden gevolgd:

  • Contactonderwijs

      Voor deze opleiding geldt onze .

    • Incompany

      Wanneer de opleiding incompany bij u op locatie wordt gehouden, dient de lesruimte aan bepaalde eisen te voldoen. De ruimte moet minimaal voorzien zijn van een projectiescherm of wand met beamer, flip-over en tafels van minimaal 80x80 cm in klassikale of U-opstelling. De bijbehorende laptop wordt verzorgd door onze docent.

    Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Op al onze producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.