Loading...
 • Direct inschrijven Heeft u een vraag?
 • MBO
 • Contactonderwijs

  Harderwijk

 • Herkansings-regeling

  Twijfel je over deze opleiding? Bekijk onze

 • Aanmelden nieuwsbrief Subsidie mogelijkheden Cursuskalender

Opleiding Monteur Beveiligingssystemen (MBV) Combi

Medewerkers van installatiebedrijven, die in de praktijk werkzaamheden uitvoeren aan beveiligingssystemen moeten volgens de Wet Particuliere Beveiligings­or­ga­ni­saties en Recherchebureaus (WPBR) in het bezit zijn van het diploma Monteur Beveiligingssystemen (MBV). De opleiding Monteur Beveiligingssystemen (MBV) Combi van (Brand-)Veiligheid & Opleidingen leidt je op voor dat diploma. Naast het plaatsen en bedie­nen van Beveiligingssystemen wordt ook het instellen en aanpassen van de installaties behandeld. Tevens wordt er aandacht besteed aan de techniek van beveiligingssystemen, zodat je in deze systemen effectiever een storing kan zoeken en oplossen.

Vooral het zoeken naar storingen en het oplossen daarvan is een belangrijke taak van de monteur beveiligingsinstallaties. Hier wordt dan ook tijdens de cursus veel aandacht aan besteed. De oorzaken van storingen zijn divers en de oplossingen verschillen daardoor ook. Beveiligings­systemen vervullen een belangrijke taak en het is daarom van groot belang dat deze installaties optimaal functioneren. Tijdens deze opleiding wordt aan de deelnemers dan ook alle relevante kennis bijgebracht die nodig is om deze installaties zo goed mogelijk te installeren, te onderhouden, te repareren en te vervangen. Daarenboven wordt aandacht besteed aan het opstellen van eenvoudige beveiligingsplannen.

Deze opleiding Monteur Beveiligingssystemen is een volledige opleiding voor wat betreft de theorie als voor de praktijk.

Inhoud opleiding

Tijdens de opleiding Monteur Beveiligingssystemen (combi cursus) worden, naast voor­schrif­ten en regelgeving, o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Risicoklassen indeling voor bedrijven;
 • Elektronische signalering;
 • De soorten detectoren en systemen;
 • Organisatorische en bouwkundige maatregelen;
 • Additionele beveiligingscomponenten installeren en onderhouden;
 • Praktisch werken met een alarmsysteem;
 • Het wijzigen van instellingen en het uitvoeren van metingen aan een alarmsysteem;
 • Storingen zoeken en oplossen.

Wat levert deze cursus je op

Na afloop van deze opleiding en het positief afsluiten van het examen heb je een diploma waarmee je zelfstandig een beveiligingsinstallatie mag en kan inregelen, wijzigingen aan te brengen en storingen in de systemen te verhelpen.

Doelgroep

De opleiding Monteur Beveiligingssystemen is bedoeld voor elektro-, onderhouds- of service­monteurs en medewerkers die specifieke kennis nodig hebben van gebouwgebonden beveiligingssystemen.

Vooropleiding

Van de Monteur Beveiligingssystemen wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare ervaring in de elektrotechniek (WEB Elektrotechniek niveau 2). Praktijkervaring is niet nodig omdat de cursus zowel de theorie als de praktijk behandeld.

Benodigdheden

Voor deze opleiding zijn geen benodigdheden vereist.

Uitvoering

Deze cursus wordt gegeven als een dagopleiding van 6 lesdagen.

Kosten

De kosten voor het volledige (theorie en praktijk) examen bij ExamenBureau Installatietechniek zijn € 185,- exclusief BTW.

Vervolgopleidingen

Als vervolgopleiding kan de opleiding Technicus Beveiligingssystemen (TBV) gevolgd worden.

Examen

De cursus Monteur Beveiligingssystemen (MBV) Combi kan aansluitend met examen door ExamenBureau Installatietechniek worden afgenomen. Na inschrijving zal een voorstel datum worden doorgegeven.

 • Contactonderwijs

   Voor deze opleiding geldt onze .

  Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Op al onze producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.