Loading...
  • Heeft u een vraag? Aanmelden nieuwsbrief

Koppeling Dect aan BMI

12-09-2018

Ik heb een vraag betreffende de koppeling Dect aan BMI. Welke storingsmeldingen van de Dect installatie moeten waaraan gekoppeld worden? Storing systeem, voeding enz. Waaraan melden? Spanningsbewaking laadrekken, is dit vereist bij even oudere Installatie? Mag dit ook opgelost worden door een 12-230 volt omvormer te koppelen op de bewaakte voeding van de Dect Inst. zonder dat er spanningsuitval laadrekken gedetecteerd kan worden?

(Brand)Veiligheid & Opleidingen

Eerst in het algemeen: een BMI en een OAI moeten storingsmelding hebben naar een 24 uurs bezette post. De 2575 gaat er daarbij vanuit dat beide installaties naar dezelfde storingsmeldpost gaat.Dit mag intern het be­drijf/instelling zijn, bijvoorbeeld een portiersloge, receptie of een beheerder met een telefoon. Het mag uiteraard ook extern zijn, bijvoorbeeld naar een PAC. Er zijn twee aansluitmogelijkheden van de OAI aan de doormeldeenheid:

  • De OAI meldt via de BMI. Hier wordt het signaal zichtbaar op de BMI. Er gaat maar een signaal naar het ontvangststation. Op de BMI moet zichtbaar zijn dat het om een storing gaat van de OAI;
  • De OAI meldt rechtstreeks aan de doormeldeenheid, hier wordt het storingssignaal niet weergegeven op de BMI en moet het op het ontvangststation duidelijk zijn dat het de OAI is.

Hierbij de antwoorden per vraag:

Welke storingsmeldingen van de Dect installatie moeten waaraan gekoppeld worden. –> Dit is simpel: alle.

Waaraan melden? –> Zie onder algemeen.

Spanningsbewaking laadrekken, is dit vereist bij even oudere Installatie? –> Voor oude installaties hoeft niet te worden voldaan aan alle eisen uit de nieuwe norm, nu pas geldt de eis dat de voeding moet voldoen aan de NEN-EN 54-4.

Mag dit ook opgelost worden door een 12-230 volt omvormer te koppelen op de bewaakte voeding van de Dect Inst. zonder dat er spanningsuitval laadrekken gedetecteerd kan worden? –> Dit is een extraatje als het geen negatieve gevolgen heeft helemaal oké.