Loading...

Lees hier ons Corona protocol om de veiligheid van cursist en docent te waarborgen.

  • Heeft u een vraag? Aanmelden nieuwsbrief

Installeren ontruimingsalarminstallaties met formeel diploma

21-08-2020

Sinds 2014 waren de mogelijkheden om onder certificaat te werken voor "Installeren ontruimingsalarminstallaties" alleen mogelijk met een diploma projecteringsdeskundige OAI of een diploma installatiedeskundige BMI met aantoonbare kennis van de NEN 2575. Er waren tot dusver geen opleidingen met passend examen beschikbaar.

BVO heeft daarom een opleiding Installatiedeskundige ontruimingsalarminstallaties (IDO) ontwikkeld met de mogelijkheid aansluitend een formeel examen af te nemen die voldoet aan de eindtermen van het CCV certificatieschema ‘Installeren ontruimingsalarminstallaties’ bijlage 3. Hiermee wordt voldaan aan de eenmalig opleidingsvereisten d.m.v. een diploma. Het toekomstig verplicht volgen van workshops is hierdoor geen vereiste meer.

Deze ééndaagse opleiding vindt plaats in het verlengde van de Installatiedeskundige BMI (IDB) opleiding van 3 lesdagen, waardoor het mogelijk is om in 4 weken beide diploma’s te behalen. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen deze Installatiedeskundige ontruimingsalarminstallaties (IDO) te volgen, maar om het diploma te krijgen moet de cursist wel over het IDB diploma beschikken.

Naast de reguliere opleiding, kunnen we voor de Installatiedeskundigen die volledig moeten worden opgeleid het volgende traject aanbieden voor incompany trainingen: de dag/avond-opleiding in een week! Bijvoorbeeld door te starten op woensdag, met drie dagdelen. Op donderdag idem dito met als laatste activiteit examen IDB. Op vrijdag twee dagdelen met aansluitend examen IDO. De doorlooptijd is dan dus drie dagen in één week.

Een opleidingssubsidie van WijTechniek maakt e.e.a. voor de werkgever nog aantrekke­lij­ker. Sneller en goedkoper kan het niet.