Loading...
 • Direct inschrijven Brochure Heeft u een vraag?
 • MBO
 • Examentraining

  Aankomende data

 • Herkansings-regeling

  Twijfel je over deze opleiding? Bekijk onze Herkansings-regeling

 • Aanmelden nieuwsbrief Subsidie mogelijkheden Cursuskalender
Opleiding Installatiedeskundige brandmeldinstallaties

Opleiding Installatiedeskundige brandmeldinstallaties

Na afronding van de opleiding Installatiedeskundige brandmeldinstallaties (IDB) bij (Brand-)Veiligheid & Opleidingen hebben de deelnemers globale kennis van de grondbeginselen van brand, branduitbreiding en rookverspreiding en de beveiliging daartegen. Ze herkennen de componenten van brandmeldsystemen en weten de toepassingen daarvan. De deelnemers hebben daarnaast ook kennis van de normering op het gebied van het installeren van brandmeldinstallaties, zodat zij in staat zijn om het installatie ontwerp op een juiste wijze om te kunnen zetten in een concreet gemonteerde brandmeldinstallatie. Tot slot heeft de installateur brandmeldinstallatie een uitgebreidere kennis van, en vakbekwaamheid in het installeren van een brandmeldinstallatie.

Inhoud opleiding

Tijdens de cursus installatiedeskundige brandmeldinstallaties zullen naast de grondbeginselen over brand, branduitbreiding en rookverspreiding de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • de regeling Brandmeldinstallatie
 • de werkingsprincipes van melders
 • de brandmeldinstallatie opbouw, planning en projectering installeren van brandmeldinstallaties
 • examentraining

Tijdens het laatste dagdeel examentraining worden er proefexamens installatiedeskundige brandmeldinstallaties geoefend, waarna de cursist een goed beeld heeft hoe hij/zij ervoor staat.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor medewerkers van (erkende) installatiebedrijven/branddetectiebedrijven die betrokken zijn bij het aanleggen van gecertificeerde brandmeldinstallaties. Van de installatiedeskundige wordt een MBO werk- en denkniveau gevraagd. Denk daarbij aan een MBO Elektrotechniek (MTS of TSI) diploma, een gelijkwaardig diploma of aantoonbare langdurige ervaring in het aanleggen van brandmeldinstallaties (WEB Elektrotechniek niveau 2).

Meer informatie over de opleidingsduur, de kosten, benodigdheden en het examen is te vinden in onze brochure.

Avondopleiding

Interesse in een avondopleiding? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Vervolgopleiding

De volgende opleiding kan als vervolgopleidingen worden gevolgd:

 • Examentraining

  Deze examentraining kan via meerdere vormen gevolgd worden:

  Examentraining

  Examentraining digitaal

 • Open begeleidingsdag

  Eén dag in de week organiseert BVO de zogenaamde “open begeleidingsdag”. Tijdens deze dag is er een docent beschikbaar voor het maken van opgaven, het oefenen van proef­examens en het beantwoorden van je vragen. Maar let op: om persoonlijke aandacht te garanderen worden maximaal 6 deelnemers toegelaten.

 • Zelfstudie met digitale begeleiding

  Studeren in eigen tijd, maar wel contact hebben met de docent? Dat kan via de zelfstudie met digitale begeleiding. U ontvangt de lesstof, studeert, maakt de opgave en stuurt deze ter controle in naar de docent. Inclusief lesboek, maar exclusief normen, examentraining en examen.

 • Incompany

  Wanneer de opleiding incompany bij u op locatie wordt gehouden, dient de lesruimte aan bepaalde eisen te voldoen. De ruimte moet minimaal voorzien zijn van een projectiescherm of wand met beamer, flip-over en tafels van minimaal 80x80 cm in klassikale of U-opstelling. De bijbehorende laptop wordt verzorgd door onze docent.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Op al onze producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.