Loading...
  • Heeft u een vraag? Aanmelden nieuwsbrief
Functiebehoud bij brand

Functiebehoud bij brand

Functiebehoud bij brand houdt in dat na het uitbreken van een brand, gedurende de voorgeschreven periode de desbetreffende installatie blijft functioneren. Dit betekent dat gedurende die periode geen kortsluiting en/of stroomonderbreking in de transmis­sieweg mag ontstaan als gevolg van brand. De richtlijn NPR 2576 beschrijft de gestelde eisen ten behoeve van functiebehoud.

“De nieuwe schema’s vergen bijscholing op alle niveau’s”

Het blijven functioneren van o.a. de brandmeld-, ontruiming-, noodverlichting- en vluchtwegen installatie tijdens de brand moet ervoor zorgen dat de aanwezigen in het gebouw tijdig kunnen vluchten. Hiernaast heeft de brandweer hier ook profijt van, om op een zo veilig mogelijk manier haar werk te doen.

Workshops

De nieuwe CCV-schema’s zijn gepubliceerd per 2019 en alle nieuwe normen voor brand, ontruiming en functiebehoud zijn van kracht en dus ook de aangepaste formulieren en werkwijzen. Het nieuwe schema heeft grote voordelen. De afdracht aan het CCV en het aantal steekproeven wordt verlaagd. En daarmee worden de steekproefkosten ook lager! Maar, de normtechnische veranderingen zijn legio.

Vanuit de markt blijkt dat er veel vragen zijn over het invullen van functiebehoud en dat verschilt ook nog per functie van de medewerker.

Workshop wijzigingen NEN-normen en functiebehoud voor IDB & Beheerder

Tijdens deze workshop behandelen we de praktijkrichtlijn betreffende functiebehoud specifiek voor IDB’ers en personeel van het brandmeld­onderhoudsbedrijf dat beheerders­taken uitvoert bij de klant. We gaan daarbij niet alleen in op de wijzigingen van de NPR 2576, maar behandelen ook de modellen uit de ISSO publicatie ‘Brandveilige bekabeling’ waarnaar wordt verwezen.

Iedereen die in de praktijk werkt met de onderstaande norm:

  • NEN 2535:2017
  • NEN 2575:2018
  • NPR 2576:2018

Workshop wijzigingen NEN-normen en functiebehoud voor IDB & Beheerder

Workshop wijzigingen NPR Functiebehoud, voor inbedrijfstellers & PDB’ers

Tijdens deze workshop behandelen we de praktijkrichtlijn betreffende functiebehoud en dan specifiek voor Inbedrijfstellers en PDB’ers. We gaan daarbij niet alleen in op de wijzigingen, maar ook op de dimensionering van voedingskabels met functiebehoud en het gebruik van de formulieren. Tevens zal werkvoorbereiding en ontwerpen worden behandeld aan de hand van de modellen uit de ISSO publicatie ‘Brandveilige bekabeling’ waarnaar wordt verwezen.

Iedereen die in de praktijk werkt met de onderstaande norm:

  • NPR 2576:2018

Workshop wijzigingen NPR Functiebehoud, voor inbedrijfstellers & PDB’ers

Kosten

De kosten voor deze 1 daagse workshop bij één van onze locaties is € 250,- p.p.

De kosten voor het organiseren van deze workshop bij u op lokatie bedraagt € 1.200,- per lesdag ex. BTW en reiskosten ad. € 0,33 per km.

Deze workshop is eventueel te combineren met één van de workshops ‘wijzigingen NEN-normen BMI/OAI’. Neem hiervoor contact met ons op.