Loading...
  • Heeft u een vraag? Aanmelden nieuwsbrief

ODB Nieuws

Cursus IDB en ODB te Nuenen

27-03-2018

In verband met de toenemende vraag naar de cursussen Installatiedeskundige en Onderhoudsdeskundige BMI in het zuiden van het land gaan we deze cursussen vanaf juni ook in Nuenen verzorgen. De cursussen zullen plaatsvinden bij het Business tot Business Congrescentrum. Zie voor alle cursusdata onze agenda.

Extra opleiding onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties

12-07-2017

Naar aanleiding van de grote vraag naar de opleiding onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties (ODB), waardoor de aankomende training van 19 september al reeds vol is, hebben wij een extra opleiding toegevoegd. Deze start op 22 november.

Deze 9 daagse opleiding behandeld naast de taken en functie van de onderhoudsdeskundige en de werking van de brandmelders en brandmeldinstallaties het verschijnsel brand en uitbreiding en oorzaken van brand, normen en wetten, beoordeling brandrisico’s en brandveiligheidinstallaties. Het lezen van tekening en de brandveiligheidsorganisatie komen aan bod, net als de NEN 2535 (brandmeld techniek, projectering en installatietechniek) als de NEN 2654-1 (controle en onderhoud).

Tijdens het laatste twee lesdagen examentraining worden er proefexamens onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties geoefend, waarna de cursist een goed beeld heeft hoe hij/zij ervoor staat.

Na het volgende van deze opleiding zijn de deelnemers in staat om zelfstandig en volgens de voorschriften een brandmeldinstallatie periodiek te inspecteren, onderhouden en reparaties uit te voeren. Daarnaast kan de onderhoudsdeskundige de activiteiten van een opgeleid persoon controleren en evalueren.

Ga voor meer informatie, de brochure en het inschrijven naar de pagina Opleiding Onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties.