Loading...
 • Heeft u een vraag? Aanmelden nieuwsbrief

MBV Nieuws

Nieuwe BORG-regelingen worden in augustus 2020 gepubliceerd

06-08-2020

Op 3 augustus is de nieuwe versie van het BORG-keurmerk gepubliceerd, die per 1 januari a.s. van kracht wordt. Er is 2 jaar gewerkt aan deze revisie, die als opvolger voor BORG 2005 geldt. Het nieuwe keurmerk is hierbij opgesplitst in 2 regelingen:

 • BORG-B (Bouwkundige inbraakbeveiliging),
 • BORG-E (Leveren van alarminstallaties).

Ook voor deze voor deze nieuwe regeling geldt dat: "Het risico op inbraak in een gebouw of woning bepaalt welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn. Goede beveiliging bestaat uit een combinatie van organisatorische-, bouwkundige- en elektronische beveiligingsmaatregelen. Met een BORG-keurmerk tonen beveiligingsbedrijven aan dat ze betrouwbaar zijn en vakmanschap leveren."

Onze opleiding "Monteur Beveiligingssystemen" zal vooralsnog alleen afgestemd zijn op BORG-E (Leveren van alarminstallaties). In deze cursus komen, zoals u gewend bent, alle vormen van beveiligingsmaatregelen ter sprake. Voor de toekomst wordt er gewerkt aan BORG-B.

Opleiding Monteur Beveiligingssystemen (MBV) Combi

De opleiding Monteur Beveiligingssystemen is een volledige opleiding theoretisch als praktisch.

Bron: Nieuwe BORG-regelingen worden in augustus 2020 gepubliceerd

Praktijk opleidingen gaan weer van start

02-06-2020

Per 15 juni aanstaande gaan we conform aan het gewone onderwijs weer open voor praktijk opleiding. Uiteraard volgens de regels zoals die door de overheid zijn aangegeven. We hebben daarvoor een Corona protocol opgesteld om de veiligheid van cursist en docent te waarborgen.

Juist omdat de opleiding voor het diploma Monteur beveiligingsinstallaties (MBV) een voorwaarde is voor de essentiële functie van Monteur beveiligingsinstallaties starten we op 19 juni een combi-opleiding waardoor de betreffende monteur nog voor de vakantie een volledig diploma op zak heeft! Om het ‘samen moeten we de crisis door komen’ te benadrukken doen we dat ook nog eens voor een speciale corona-prijs:

Elke 2e inschrijving (van de zelfde inschrijver) voor de halve prijs!

Één loket voor een compleet pakket van brand- en beveiligingsinstallaties

31-01-2020

Per 1 januari 2020 gaan BVO b.v. en OCB b.v. samen verder! Hierdoor ontstaat een firma die binnen het hele werkgebied van brandveiligheid en beveiliging een breed scala aan opleidingen kan gaan verzorgen. Van sprinklerbeveiliging tot ontruimingsalarminstallatie, noodverlichting, security en alles wat daar tussen ligt.

Één loket voor een compleet pakket van brand- en beveiligingsinstallaties. Ondanks dat het samenvoegen nog enige tijd nodig heeft, blijft de passie voor het product opleiden!

 • ocb
 • bvo

Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig

13-12-2019

Aan de hand van de ervaringen die onze cursisten met ons delen over onze opleidingen, sturen wij deze bij.

Zo is er een alternatief voor de cursus MBV Theorie ontstaan. In de MBV Combi cursus komen zowel theorie als praktijk samen. 6 Dagen niet alleen leren, maar ook doen!

UPD-PvE Opsteller BMI/OAI

Na de ervaringen van afgelopen jaar, is de opleiding UPD-PvE Opsteller BMI/OAI inhoudelijk aangepast. Na de 6 modules van totaal 10 dagen bent u klaar voor de examenopdracht.

UPD-SB Opsteller BMI/OAI

Extra Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallaties klas

Wegens overweldigende vraag start er een tweede groep voor de opleiding Projecterings­deskundige BMI op 10 januari. Het is dus weer mogelijk om alsnog voor deze datum in te schrijven.

Opleiding Projecteringsdeskundige brandmeldinstallaties

Cursussen Monteur Beveiligingsinstallaties theorie & praktijk

02-09-2019

Vanaf aanstaande oktober breiden wij ons opleidingsaanbod uit met de cursussen Monteur Beveiligingsinstallaties theorie & praktijk. Wat kun je verwachten?

 • Opleiden voor het vak
 • Actuele lesstof
 • Veel praktische oefenopgaven
 • 4 lesdagen per opleiding
 • Aansluitend examen
 • Direct uitslag
 • De kwaliteit die je van BVO gewend bent
 • Voor deze opleidingen geldt uiteraard onze herkansings-regeling

Voor meer informatie: MBV combi en verkort.