Loading...
  • Heeft u een vraag? Aanmelden nieuwsbrief

IDB Nieuws

Installeren ontruimingsalarminstallaties met formeel diploma

21-08-2020

Sinds 2014 waren de mogelijkheden om onder certificaat te werken voor "Installeren ontruimingsalarminstallaties" alleen mogelijk met een diploma projecteringsdeskundige OAI of een diploma installatiedeskundige BMI met aantoonbare kennis van de NEN 2575. Er waren tot dusver geen opleidingen met passend examen beschikbaar.

BVO heeft daarom een opleiding Installatiedeskundige ontruimingsalarminstallaties (IDO) ontwikkeld met de mogelijkheid aansluitend een formeel examen af te nemen die voldoet aan de eindtermen van het CCV certificatieschema ‘Installeren ontruimingsalarminstallaties’ bijlage 3. Hiermee wordt voldaan aan de eenmalig opleidingsvereisten d.m.v. een diploma. Het toekomstig verplicht volgen van workshops is hierdoor geen vereiste meer.

Deze ééndaagse opleiding vindt plaats in het verlengde van de Installatiedeskundige BMI (IDB) opleiding van 3 lesdagen, waardoor het mogelijk is om in 4 weken beide diploma’s te behalen. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen deze Installatiedeskundige ontruimingsalarminstallaties (IDO) te volgen, maar om het diploma te krijgen moet de cursist wel over het IDB diploma beschikken.

Naast de reguliere opleiding, kunnen we voor de Installatiedeskundigen die volledig moeten worden opgeleid het volgende traject aanbieden voor incompany trainingen: de dag/avond-opleiding in een week! Bijvoorbeeld door te starten op woensdag, met drie dagdelen. Op donderdag idem dito met als laatste activiteit examen IDB. Op vrijdag twee dagdelen met aansluitend examen IDO. De doorlooptijd is dan dus drie dagen in één week.

Een opleidingssubsidie van WijTechniek maakt e.e.a. voor de werkgever nog aantrekke­lij­ker. Sneller en goedkoper kan het niet.

3x Installatiedeskundige BMI op 3 verschillende lokaties

26-10-2018

Dit najaar organiseren wij de cursus “Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties” inclusief examen nog op 3 locaties:

De cursus wordt op de laatste lesmiddag afgesloten met het examen. Binnen 3 lesdagen bent u klaar met de cursus en het examen!

Cursus IDB en ODB te Nuenen

27-03-2018

In verband met de toenemende vraag naar de cursussen Installatiedeskundige en Onderhoudsdeskundige BMI in het zuiden van het land gaan we deze cursussen vanaf juni ook in Nuenen verzorgen. De cursussen zullen plaatsvinden bij het Business tot Business Congrescentrum. Zie voor alle cursusdata onze agenda.

Avondcursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties inclusief examen

26-01-2017

Op 8 februari a.s. starten wij weer met de avondcursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties. In 6 lesavonden leiden wij je op tot de monteur die zelfstandig de brandmeldinstallatie kan installeren. De avond opleiding is ideaal voor iedereen die overdag geen tijd vrij kunnen maken.

De lesavonden zijn op 8, 15 en 22 februari, en vervolgens 8, 15 en 22 maart. De lestijden zijn van 19.00 – 22.00 uur.

De laatste lesavond op 22 maart wordt afgesloten met het examen, afgenomen door het ExamenBureau Installatietechniek. De volgende dag laten we je meteen weten of je het diploma hebt behaald!

Inschrijven

inschrijven kan via ons inschrijfformulier. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Opleiding Installatiedeskundige brandmeldinstallaties

Na het volgen van de opleiding hebben de deelnemers globale kennis van de grondbeginselen van brand, branduitbreiding en rookverspreiding en de beveiliging daartegen. Ze herkennen de componenten van brandmeldsystemen en weten de toepassingen daarvan. De deelnemers hebben daarnaast ook kennis van de normering op het gebied van het installeren van brandmeldinstallaties, zodat zij in staat zijn om het installatie ontwerp op een juiste wijze om te kunnen zetten in een concreet gemonteerde brandmeldinstallatie. Tot slot heeft de uiteindelijke installateur brandmeldinstallatie een uitgebreidere kennis van, en vakbekwaamheid in het installeren van een brandmeldinstallatie.

Meer informatie en brochure

Kijk voor meer informatie en voor het downloaden van de brochure op de pagina opleiding Installatiedeskundige brandmeldinstallaties.