Loading...
  • Heeft u een vraag? Aanmelden nieuwsbrief

Cursus Nieuws

Cursus "Brandveiligheid van gebouwen"

11-07-2012

Op 11, 12, 18 en 19 december 2012 organiseert het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid de cursus en workshops “Brand­veiligheid van gebouwen” te Arnhem. Op 11 en 12 december leiden wij als dagvoorzitter de twee­daagse cursus waar diverse sprekers ingaan op onderwerpen zoals:

  • inleiding brandveiligheid
  • Bouwbesluit 2012
  • brand en brandveilig gebruiken; belangrijker dan brand­veilig bouwen?
  • brandveiligheid in Arbowetgeving
  • (brand)veiligheidsinstallaties
  • eigen casuïstiek
  • aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door brand
  • toekomstige ontwikkelingen

De brochure met meer informatie vindt u hier.

Cursus Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallatie

22-06-2012

Op 18 september a.s. gaan we weer van start met de 6-daagse cursus Projecteringsdeskundige Ontruimingsalarminstallatie. Het doel van de cursus is u de benodigde kennis bij te brengen, zodat u in staat bent volledig zelfstandig, op basis van die wettelijke eisen, een ontruimingsalarminstallatie te ontwerpen en te realiseren. Inclusief 2 dagen examentraining stomen wij u klaar voor het examen van Certoplan op 6 november 2012. Meer informatie over de cursus vindt u hier.

Cursus Beheerder Brandmeldinstallaties

20-06-2012

Op 10 september a.s. gaat de eerste najaarscursus Beheerder Brandmeldinstallaties weer van start. Elke maand start er een cursus ongeacht het aantal aanmeldingen. In twee lesdagen inclusief het NIBHV examen leren wij u of uw medewerkers de brandmeldinstallatie zelfstandig te beheren met behulp van het logboek. De bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud worden volgens de richtlijnen van NEN 2654-1 uitgevoerd. Meer informatie over de cursus vindt u hier.

Cursusdata voorjaar 2013

19-06-2012

De cursusplanning tot juli 2013 is bekend. De cursusdata zijn weer afgestemd op de examendata van de diverse exameninstituten. Klik hier voor het actuele overzicht.

Cursus "Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties" als middag-, avond- of dagonderwijs

18-06-2012

Dit najaar gaan wij de cursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties in drie onderwijsvormen geven. In september / oktober starten we met een middag / avond cursus, een avondcursus en een ochtend / middag cursus. De aansluitende examens vinden plaats op 27 september en 01 november 2012.

Cursusdata najaar 2012

18-04-2012

De cursusplanning voor dit najaar is bekend. De cursusdata zijn weer afgestemd op de examendata van de diverse exameninstituten. Klik hier voor het actuele overzicht.

Cursus "Bouwbesluit 2012 voor de Elektrobranche"

08-03-2012

Op 14 maart a.s. vindt de cursus gericht op het nieuwe Bouwbesluit 2012 plaats. Deze lezing, met oefeningen voor het toepassen van de artikelen, is speciaal bedoeld voor iedereen binnen de Elektro-branche die betrokken is bij het verkopen, ontwerpen en onderhouden van brandmeldinstallaties, ontruimingsalarminstallaties, noodverlichting en vluchtroute aanduidingen. Meer informatie vindt u hier.

Cursus Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties

08-03-2012

Op 23 maart a.s. starten we met de bovengenoemde cursus. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor medewerkers van (erkende) installatiebedrij­ven/­­brand­­detectie­bedrijven die betrokken zijn bij het aanleggen van gecertificeerde brandmeldinstallaties. Meer informatie vindt u hier.

Cursus Beheerder Brandmeldinstallaties

08-03-2012

Deze cursus start weer op 4 april a.s. Deze opleiding is bedoeld voor (onder­houds)medewerkers van bedrijven en instellingen die belast zijn met het beheren van de brandmeldinstallatie. Deze opleiding is ook bedoeld voor Onderhoudsdeskundigen die de controletaken van de Beheerder bij de klant uitvoeren. Meer informatie vindt u hier.

Cursus Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties

08-03-2012

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers van ‘Erkende onderhoudsbedrijven’ die verantwoordelijk zijn voor het zelfstandig inspecteren, controleren en repareren van brandmeldinstallaties. Op 12 april a.s. gaat deze 9-daagse cursus weer van start. Meer informatie vindt u hier.